Dermedicare

                           Praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Ervaringsverhalen

Door ervaringsverhalen te delen willen we u laten lezen wat huidtherapie voor u kan betekenen. 

Laserontharing

Van elke dag scheren naar enkel het trekken van de overgebleven haren.

De laserbehandeling heeft mij heel veel gebracht. Ik heb last van veel haargroei op plaatsen waar vrouwen normaal gesproken geen haargroei hebben.

Jaren heb ik mij elke dag in het gezicht en op de borst moeten scheren. In het gezicht was de groei zelfs zo heftig dat ik in de avond alweer stoppeltjes kon voelen. Na een ander soort laserbehandeling die niet heeft geholpen was het voor mij heel spannend of dit mij wel zou helpen. Ik had mij eigenlijk erop ingesteld dat ik mijn hele leven elke dag zou moeten scheren. Dit idee maakte mij onzeker en ik was onzeker over of mensen mijn haren konden zien als ik mij was vergeten te scheren. Ik had zoveel beharing dat het trekken van haren niet kon.
Tijdens het laseren voel je warmte en je hoort en voelt dat de laser echt het haartje pakt. Wanneer de laser een haar pakt hoor je ook een soort tik. Het is wat gevoelig maar hierdoor kreeg ik ook het vertrouwen dat dit wel eens kon helpen.

Elke 6 weken in de lente, winter en herfst ging ik voor een laserbehandeling naar Dermedicare. Er is een pauze geweest in de zomer omdat je met deze behandeling moet uitkijken met zon. Na de zomerstop ben ik weer de hele periode trouw bij Dermedicare geweest. Ik ben er wel van overtuigd dat het niet gaat helpen als je niet intensief behandelt. Bij mij heeft het wat langer geduurd dan gemiddeld. Ik werd goed geadviseerd en er is in alle openheid en eerlijkheid overleg geweest over het resultaat.

Het helpt de behandelaar om eerlijk te zijn over wanneer en hoeveel zon het te laseren gebied in de tussentijd heeft gehad, zodat de behandeling daarop aangepast kan worden.

Ik heb met de behandeling niet alles volledig weg kunnen krijgen. Maar zeker 95 procent van de haren groeien op dit moment niet meer terug. Hierdoor kan ik de haren die nog wel groeien gewoon met een pincet trekken wat de groei ook weer vertraagd in vergelijking met scheren. Ook zijn haren die er nu nog zitten zo dun dat ik ze niet meer voel als ik met mijn hand over mijn huid wrijf.

Door laserbehandeling worden haren definitief verwijderd, de groei van de haren vertraagd en haren worden dunner.

5 juli 2024

Behandeling: Laserontharing met de lightsheer diode laser 11 behandelingen.

Nazorg borstkanker

Een jaar geleden werd bij mij borstkanker ontdekt in de ’borstenbus’. Het gebruikelijke traject volgde: een operatie (gelukkig borst besparend) en bestralingen. Alles succesvol doorlopen. Maar…….. hierna voelde mijn lichaam anders, het vormde niet meer 1 geheel en ik wist niet hoe ik met mijn lijf moest omgaan. Het vertrouwen was weg en ik had hier enorm last van, ook geestelijk.

Ik ben nu drie maanden onder behandeling bij Dermedicare, bij Annemieke, gestart met oedeemtherapie 2 maal in de week. De behandelingen heelden mijn lijf en gaven me weer uitzicht op herstel.  Voorzichtig probeerde ik weer zonder beperkingen te functioneren, zoals stofzuigen, schoffelen in de tuin en ramen lappen. Na 1 maand kwam ik nog 1 maal in de week en merkte ik dat er geen terugslag meer was als ik actief was geweest. En kreeg ik het advies om te gaan zwemmen omdat dit een onbelaste manier van bewegen is, maar wel spierkracht opbouwend. Voor mijn zekerheid kom ik nu nog om de paar weken, de behandeling voelt heerlijk ontspannend en geeft me het laatste zetje om vol vertrouwen verder te gaan met mijn leven.


4 maart 2023                       

Behandeling: zelfmanagement, fascia release technieken, littekentherapie, beweging, lymfetape.


Littekentherapie na borstverkleining

Ik ben in 1963 geboren en heb op mijn 19e een borstverkleining laten doen. Nu 40 jaar later ben ik met klachten rond mijn middenrif bij Dermedicare terecht gekomen. Ik verwonder mij nog steeds dat de littekens zo'n effect hebben gehad. Ik had geen idee totdat Annemieke letterlijk aan de littekens trok en ze los trok van alles waar het aan vast was gaan zitten. Het was een diepgaande beweging wat weer beweging in de weefsels moest brengen. In het begin was het best pijnlijk, maar nu het losser is voelt het als een verademing. Ik was al vaker bij therapeuten geweest voor mijn rug, maar niks had zo geholpen als het aandurven van Annemieke haar pulserende trekken aan de littekens en ver daaronder.  Nu na een intensief traject ga ik minder vaak. Ik voel nog steeds de terugtrek beweging van mijn weefsels om weer in de oude stand te gaan zitten. Toch is de ruimte die ik nu ervaar zoveel meer dan ervoor. Ik was graag veel eerder bij Annemieke terecht gekomen.

Ik zou  nu zeggen tegen iedereen met littekens en littekenweefsel: laat het behandelen en zoek net zolang tot dat het echt werkt. Ik was mij niet bewust van de belemmering die het mij gaf en dat hoor ik bij meerdere mensen die littekens hebben. Dat is ook de reden dat het best lang duurt voordat je het door hebt. Het vergroeit met je lichaam.

12 maart 2023

Behandeling:                        littekentherapie, fascia release technieken.

Eczeembegeleiding

Onze zoon Fedde heeft last van eczeem over zijn hele lichaam. Dit begon al vanaf dat hij 4 maand oud is. Acute natte eczeem waarvan hij echt last had! Hij is inmiddels 27maanden en ik durf nu hardop te zeggen we hebben het eindelijk onder controle. 

Het is niet dat we al die tijd geen specialisten aan de jas hebben gezeten of niet meerdere malen aan de bel hebben getrokken. Alles op verzorgingsgebied neutraal, kleding alles zo hypoallergeen als mogelijk. Ook waren we met smeren alles behalve laks. Hij heeft al deze tijd aan hormoon zalven gezeten. Dat werkt goed dat wist ik maar ik wou er van af. Het eczeem was wel rustig te krijgen met deze zalf maar zodra we stopte kwam het direct terug. Afbouwen lukte nooit volledig. Hij kan toch niet altijd aan de hormoonzalf blijven? Wat voor een schade brengt dit aan op de lange termijn? Ik voelde dat we echt maar wat aan het aanmodderen waren en ik het was het echt beu. We kregen te horen dat ouders altijd een oorzaak willen hebben en dat het zo niet werkt "Je moet het maar gewoon accepteren" ,hij moet er gewoon over heen groeien" was wat ze tegen me zeiden. 

Toen ik met Annemieke over mijn zoon in gesprek kwam voelde ik me gehoord. Ik vond het fijn te merken dat ik me er helemaal niet bij neer hoefde te leggen en er wel degelijk manieren zijn om het beter onder controle te krijgen. Nadat ik een afspraak had ingepland kreeg ik een hele vragenlijst die eigenlijk meteen een spiegel voor mezelf en de situatie zette. Annemieke heeft ons geholpen eczeem leren te begrijpen. En begon bij de basis met uitleg wat is eczeem nou echt. Dit heeft ervoor gezorgd dat we nu ook weten te handelen in situaties die niet zijn besproken omdat we eindelijk het eczeem nu begrijpen. Ook heeft ze ons anders laten kijken naar hormoon zalf. We hebben erg veel winst gehaald uit de "onderhoudszalf". Ze heeft ons meerdere soorten laten zien en voelen. We kregen een goed duidelijk en haalbaar schema mee naar huis. Het is gelukt af te bouwen met de hormoonzalf. Fedde kreeg een poster mee naar huis waarop hij na het zalven stempels mocht zetten. Wanneer ik hem vertel dat we gaan smeren vult hij me direct aan met "stempels maken, stempels maken". De artsen hadden in zekere zin gelijk je moet er mee leren leven. Ik ben blij dat het naar de achtergrond is. Het zal er misschien altijd wel zijn maar we hebben het onder controle.

20-09-2023

Behandeling: eczeembegeleiding bij kind van 2 jaar met constitutioneel eczeem

 
E-mailen
Bellen