Dermedicare

                           Praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Huidveroudering

Huidveroudering is onvermijdelijk en begint eigenlijk al vanaf het 20e levensjaar. De snelheid waarmee de huid veroudert is afhankelijk van inwendige en uitwendige factoren. Een deel van de huidveroudering is biologisch geprogrammeerd. De snelheid en de ernst is erfelijk. Daarnaast spelen er veel uitwendige factoren een rol zoals: UV-straling, roken, zwaartekracht, hormonen, voeding en luchtverontreiniging.

Bij een ouder wordende huid zie je dat de barrièrefunctie verstoord wordt waardoor de huid droger wordt en gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Daarnaast zijn er 3 belangrijke structuren die in aantal en kwaliteit afnemen. Namelijk: collageen, elastine en hyaluronzuur. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid, elastine zorgt ervoor dat de huid rekbaar is en hyaluronzuur is een eiwit die voor een 'volle', 'gehydrateerde' huid zorgt.

Behandelingen die huidveroudering tegengaan zijn allen gericht op het aanvullen en stimuleren van collageen, elastine en hyaluronzuur. Voorbeelden hiervan zijn chemische peelings en microneedling. Daarnaast kunnen behandelingen gericht zijn op het verwijderen van huidoneffenheden die vaak ontstaan bij een ouder wordende huid. 

 
E-mailen
Bellen