Dermedicare

                           Praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Ervaringsverhalen

Door ervaringsverhalen te delen willen we u laten lezen wat huidtherapie voor u kan betekenen. 

Nazorg borstkanker

Een jaar geleden werd bij mij borstkanker ontdekt in de ’borstenbus’. Het gebruikelijke traject volgde: een operatie (gelukkig borst besparend) en bestralingen. Alles succesvol doorlopen. Maar…….. hierna voelde mijn lichaam anders, het vormde niet meer 1 geheel en ik wist niet hoe ik met mijn lijf moest omgaan. Het vertrouwen was weg en ik had hier enorm last van, ook geestelijk.

Ik ben nu drie maanden onder behandeling bij Dermedicare, bij Annemieke, gestart met oedeemtherapie 2 maal in de week. De behandelingen heelden mijn lijf en gaven me weer uitzicht op herstel.  Voorzichtig probeerde ik weer zonder beperkingen te functioneren, zoals stofzuigen, schoffelen in de tuin en ramen lappen. Na 1 maand kwam ik nog 1 maal in de week en merkte ik dat er geen terugslag meer was als ik actief was geweest. En kreeg ik het advies om te gaan zwemmen omdat dit een onbelaste manier van bewegen is, maar wel spierkracht opbouwend. Voor mijn zekerheid kom ik nu nog om de paar weken, de behandeling voelt heerlijk ontspannend en geeft me het laatste zetje om vol vertrouwen verder te gaan met mijn leven.


4 maart 2023                       

Behandeling: zelfmanagement, fascia release technieken, littekentherapie, beweging, lymfetape.


Littekentherapie na borstverkleining

Ik ben in 1963 geboren en heb op mijn 19e een borstverkleining laten doen. Nu 40 jaar later ben ik met klachten rond mijn middenrif bij Dermedicare terecht gekomen. Ik verwonder mij nog steeds dat de littekens zo'n effect hebben gehad. Ik had geen idee totdat Annemieke letterlijk aan de littekens trok en ze los trok van alles waar het aan vast was gaan zitten. Het was een diepgaande beweging wat weer beweging in de weefsels moest brengen. In het begin was het best pijnlijk, maar nu het losser is voelt het als een verademing. Ik was al vaker bij therapeuten geweest voor mijn rug, maar niks had zo geholpen als het aandurven van Annemieke haar pulserende trekken aan de littekens en ver daaronder.  Nu na een intensief traject ga ik minder vaak. Ik voel nog steeds de terugtrek beweging van mijn weefsels om weer in de oude stand te gaan zitten. Toch is de ruimte die ik nu ervaar zoveel meer dan ervoor. Ik was graag veel eerder bij Annemieke terecht gekomen.

Ik zou  nu zeggen tegen iedereen met littekens en littekenweefsel: laat het behandelen en zoek net zolang tot dat het echt werkt. Ik was mij niet bewust van de belemmering die het mij gaf en dat hoor ik bij meerdere mensen die littekens hebben. Dat is ook de reden dat het best lang duurt voordat je het door hebt. Het vergroeit met je lichaam.

12 maart 2023

Behandeling:                        littekentherapie, fascia release technieken.

 
E-mailen
Bellen