logo dermedicare, praktijk voor huid- en oedeemtherapie
Huidbehandelingen bij Dermedicare

Om een zieke of beschadigde huid te behandelen zijn er verschillende behandelmethodes en soms meerdere behandelingen inzetbaar. Tijdens een gratis intakegesprek worden alle behandelmogelijkheden besproken en eventueel een behandelplan opgesteld.

Onderstaand een overzicht met de verschillende behandelmethoden.

dermedicare, praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Acnetherapie
Een acnebehandeling bestaat uit reiniging, scrub en dieptereiniging. Een reiniging maakt de huid schoon. De dieptereiniging bestaat uit het verwijderen van comedonen (mee-eters) en pustels. Ter ondersteuning zou er een chemische peeling ingezet kunnen worden.

Camouflagetherapie
Bij kleurverschillen in de huid kan er camouflagetherapie toegepast worden. Hierbij wordt naar de kleur gezocht die gelijk is aan de huid. Ook kan de camouflage waterproof gemaakt worden. Kleurverschillen verminderen.

Chemische peeling
Met een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verwijdert, hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd.
Door deze behandeling kunnen hyperpigmentatie, grove poriŽn, fijne rimpeltjes en acne verminderen. De peeling kan ook ter ondersteuning van een acnebehandeling en littekenbehandeling gebruikt worden. De huidstructuur verbetert.

Endermologie
Met endermologie wordt de huid en het onderliggend weefsel behandeld. Dat gebeurt met een aantal cilinders die de huid optillen en afrollen. Dit bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van lymfvocht en verzacht verhard (fibrotisch) weefsel. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt verhoogd en de huid wordt soepeler, steviger, gladder en gezonder.
Endermologie helpt bij het verminderen van vastzittende vetophopingen (cellulite), lipoedeem, bestraalde huid, pijn aan spieren of gewrichten, littekens van bijvoorbeeld brandwonden of chirurgie, en na behandelingen zoals liposculptuur of liposuctie.

Littekentherapie
Harde en verkleefde littekens kunnen soepeler gemaakt worden met behulp van littekentherapie.
Littekentherapie bestaat uit een mobiliserende massage die voor versoepeling zorgt.
Voor sommige littekens kan ook gebruik gemaakt worden van een chemische peeling, endermologie, microdermabrasie en/of microneedlingtherapie.

Glycolzuurpeeling
De glycolzuurpeeling bestaat uit alfa-hydroxyzuren, deze verwijdert de bovenste laag van de opperhuid, hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Door deze behandeling kunnen hyperpigmentatie, grove poriŽn, fijne rimpeltjes en acne verminderen. De glycolzuurpeeling kan ook ter ondersteuning van een acnebehandeling en littekenbehandeling gebruikt worden. De huidstructuur verbetert.

Microcoagulatie
Met behulp van stroom kunnen steelwratjes, verwijdde vaatjes en gerstekorrels weggehaald worden.

Microdermabrasie
Microdermabrasie is een methode die wordt toegepast om de bovenste huidlaag te verwijderen en de onderliggende huid tot nieuwvorming te stimuleren. Microdermabrasie kan worden gebruikt om verheven litteken af te vlakken, de huidstructuur te verbeteren, als ondersteuning bij een acnebehandeling en oppervlakkig gelegen hyperpigmentatie te verminderen.

Microneedlingtherapie
Bij deze behandeling worden er minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt. Door deze prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, hierbij worden groei en helende factoren gestimuleerd tot de aanmaak van collageen en elastine.
Microneedlingtherapie kan gebruikt worden bij littekens, pigmentstoornissen en ter verbetering van de huidstructuur.

dermedicare, praktijk voor huid- en oedeemtherapie

Oedeemtherapie
Oedeem is een vochtophoping die vaak in de armen of benen voorkomt. Dit kan ontstaan na een operatie of in aanleg aanwezig zijn. Er zijn meerdere behandelingsvormen, soms is een combinatie noodzakelijk.†
- Manuele lymfedrainage is een massage-techniek die het lymfestelsel stimuleert vocht af te voeren.†
- Endermologie†
- Zwachtelen is een drukverband en zorgt ervoor dat het vocht weg gedrukt wordt.†
- Lymfetape is een speciale tape die de afvoer van vocht bevordert.†
- Lymfapress: Dit is een methode om oedeem af te voeren uit de benen of armen door het uitoefenen van gecontroleerde druk. Het behandelde lichaamsdeel zal hierdoor in omvang afnemen. Voor de lymfapressbehandeling wordt een speciaal apparaat gebruikt.†
-Therapeutische elastische kousen: Dit zijn kousen die speciaal aangemeten worden. Deze elastische kousen hebben meerdere functies:†
1. ter preventie van oedeem, spataderen en trombose.†
2. tegen CVI†
3. na recentelijk trombose.

Definitief ontharen
Ontharen kan op twee manieren:†
- elektrische epilatie; Via een dun naaldje, dat langs de haar de haarfollikel wordt geplaatst, wordt er een stroomstootje afgegeven. Dit stroomstootje, wat†voelt als warmte in de huid en zorgt ervoor dat het haartje niet meer opnieuw kan groeien of steeds dunner terugkeert.†
- laserontharing; Met behulp van lasertherapie kunnen donker gepigmenteerde haren definitief verwijderd worden. Ongeveer 75% procent van de†haren zullen verdwijnen na ongeveer zes tot acht behandelingen. De overgebleven haren zijn dunner geworden en vallen minder op.

 

Brandwondennazorg

Dermedicare speelt een actieve rol in de nazorg van mensen met brandwonden.
Brandwondlittekens kunnen lichaamsbeperkingen geven maar kunnen ook als cosmetisch storend ervaren worden.
Klachten m.b.t. het litteken, vochtophoping vanwege een beschadigt lymfestelsel, bewegingsbeperkingen en storende kleuren kunnen behandeld worden.
Hierbij kunt u denken aan littekentherapie, endermologie, microneedlingtherapie en camouflagetherapie.
Dermedicare is netwerkpartner van de Nederlandse Brandwonden Stichting en aangesloten bij het hieraan gelieerde Netwerk Huidtherapie.